Úvod » Lyofilizované ovoce » Ananas sušený mrazem 1kg balení
Sušení mrazem neboli lyofilizace je proces, při kterém se suší ovoce pomocí mrazu. Ovoce se nejdříve předčistí, vyberou se kvalitní zdravé plody a ty se prudce zmrazí, následně se suší při nízkém tlaku. Tímto procesem se voda z ovoce mění na páru a ovoci zůstává přirozená barva, struktura, vůně a chuť. Co je ale nejdůležitější, že mrazem sušené ovoce si zachová nutriční hodnotu včetně všech vitaminů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.
Ananas sušený mrazem obsahuje téměř stejné množství živin jako ananas čerstvý. Jsou to především vitamíny B1, B6 a C, kyselinu listová, citronová a jablečná, minerální látky, hlavně mangan, měď, draslík, hořčík, zinek a železo. Mrazem sušený ananas se doporučuje konzumovat osobám trpícím arteriosklerózou a vysokým krevním tlakem. Pomáhá při onemocnění slinivky břišní, kardiovaskulárních problémech, žaludečních vředech, likviduje bakterie vyvolávající průjmy a má i protizánětlivé účinky.
Tip našeho e-shopu:
Lyofilizovaný ananas je vhodný pro zdravé mlsání samostatně nebo ve směsích s ostatním ovocem. Přidáváme ho do různých obilninových kaší, cereálií, pudinků, jogurtů, zákusků a dezertů. Používá se i v teplé kuchyni nejvíce v asijských pokrmech.