Úvod » Lyofilizované ovoce » Broskve sušené mrazem 1kg balení
Sušení mrazem neboli lyofilizace je proces, při kterém se suší ovoce pomocí mrazu. Ovoce se nejdříve předčistí, vyberou se kvalitní zdravé plody a ty se prudce zmrazí, následně se suší při nízkém tlaku. Tímto procesem se voda z ovoce mění na páru a ovoci zůstává přirozená barva, struktura, vůně a chuť. Co je ale nejdůležitější, že mrazem sušené ovoce si zachová nutriční hodnotu včetně všech vitaminů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.
Broskve sušené mrazem obsahují, stejně jako čerstvé, množství látek prospěšných našemu zdraví. Jsou vynikajícím zdrojem vitamínů řady B, vitamín A, C, E, draslík, hořčík, vápník, železo, zinek, vlákninu, kyselinu citronovou, jablečnou a listovou a sacharidy. Sušené broskve působí blahodárně na kardiovaskulární systém, podporují správnou činnost srdce, pomáhají při vysokém krevním tlaku, mají močopudné účinky, proto prospívají naším ledvinám. Pro nízký obsah kalorií jsou vhodné i při různých redukčních dietách. Doporučují se také osobám trpícím nervozitou, neklidem a podrážděností. Mají také antioxidační účinky.
Tip našeho e-shopu:
Lyofilizované broskve mají v naší kuchyni široké využití. Jsou příjemným a zdravým dochucením pokrmů pro dospělé a především pro děti. Jsou vhodné do různých obilninových kaší, jogurtů, dezertů a moučníků. Přidávat se mohou také do zmrzlin, salátů a koktejlů.